ADAC wint Europees Kampioenschap pechhulp

Pechhulp ANWB Wegenwacht

Op 2 en 3 oktober 2019 vond het Europees Kampioenschap voor wegenwachten plaats in Utrecht. Elk jaar wordt dit toernooi gehouden in een Europees land. Dit jaar was Nederland het gastland. In 2017 en 2018 was de ANWB Wegenwacht de pechhulp aanbieder die met het goud naar huis mocht. Dit jaar leverden Nederland, als organisator trainers en juryleden. Om deze reden werd Nederland uitgesloten van de winst. De Duitse Wegenwacht ADAC, een zusterbedrijf van de ANWB heeft dit jaar het EK gewonnen. 

Het toernooi

Elk jaar organiseert een van de zusterbedrijven van de ANWB het Europees Kampioenschap voor wegenwachten. Dit jaar deden er Wegenwachtorganisaties uit 19 Europese landen mee aan het EK. Al deze wegenwachten zijn zusterbedrijven van de ANWB. Elk land werd in een team van twee personen ingedeeld. Vervolgens moesten deze teams verschillende pechgevallen oplossen. De teams werden door een jury op twee factoren beoordeeld: technische kennis en communicatie met de klant. Het doel van dit EK is om van elkaar te leren, maar het blijft wel een wedstrijd met een winnaar. Na afloop van het toernooi was de winnaar de Duitse ADAC. Op de tweede plaats stond de Sloveense AMZS en op drie de Oostenrijkse ÖAMTC . 

Pechhulp Europa

In het grootste gedeelte van Europa kan je de hulp inschakelen van wegenwachten, zoals de ANWB in Nederland. In andere Europese landen zijn er zusterbedrijven zoals de ACI in Italië en de ACL in Luxemburg beschikbaar. De winnaar van dit toernooi, de ADAC is beschikbaar in het geval van pech in Duitsland. Ga je weleens met de auto op vakantie naar het buitenland? Check dan eens alle aanbieders die Pechhulp Europa aanbieden.

4.5/5 - (2 stemmen)