Pechhulpverzekering

Waarom een pechhulp verzekering?

Of je nu een ervaren automobilist bent of net je rijbewijs hebt gehaald, pech onderweg kan iedereen overkomen. En wanneer je pech hebt, kan dat erg vervelend zijn en zelfs gevaarlijk worden. Op deze pagina vind je alles wat te maken heeft met de pechhulp verzekering. Wil je direct weten welke pechhulp verzekering het beste aansluit op jouw persoonlijke situatie? Ga dan naar de pagina: pechhulp vergelijken

Tijdbesparing

Stel je voor dat je onderweg naar een belangrijke afspraak bent en de motor van je auto stopt plotseling. Als je geen pechhulpverzekering hebt afgesloten, moet je zelf op zoek gaan naar een oplossing, bijvoorbeeld door een sleepwagen te bellen of zelf reparaties uit te voeren. Dit kan veel tijd en stress kosten, vooral als je geen ervaring hebt met het repareren van auto’s. Met pechhulp hoef je je geen zorgen te maken, want er is altijd iemand beschikbaar om je te helpen. Zelfs in het buitenland ben je gegarandeerd van pechhulp. Vergelijk via pechhulp Europa de opties om tot de beste verzekering te kunnen komen voor jou. Als je denkt geen pechhulp in Europa nodig te hebben, dan kan je het beste naar pechhulp Nederland gaan op de opties te vergelijken.

Geldbesparing

Als je geen pechhulp hebt en je auto plotseling kapot gaat, moet je mogelijk veel geld betalen voor reparaties of sleepdiensten. Met pechhulp hoef je je geen zorgen te maken over deze kosten, want deze worden meestal gedekt door je pechhulp verzekering.

Veiligheid

Als je bijvoorbeeld een lekke band hebt op een drukke snelweg of in een afgelegen gebied, kan pechhulp ervoor zorgen dat je snel en veilig wordt geholpen. Dit kan voorkomen dat je in gevaarlijke situaties terecht komt, zoals het wisselen van een band op een onveilige plek.

Gemoedsrust

Wetende dat je een pechhulp verzekering hebt afgesloten, zou het je gemoedsrust kunnen geven. Door een pechhulp verzekering af te sluiten, weet je dat je altijd hulp hebt wanneer je het nodig hebt. Dit kan je geruststellen en je helpen om ontspannen te blijven tijdens het rijden.

Wat zijn de voordelen van een pechhulp verzekering?

Hier zijn een aantal voordelen van een pechhulp verzekering:

 • 24/7 hulp: Een pechhulp verzekering biedt vaak 24/7 hulp, zodat je altijd hulp kunt krijgen, zelfs als je ’s nachts of in het weekend pech hebt.
 • Reparaties ter plaatse: Een pechhulpverzekering kan ervoor zorgen dat er ter plaatse reparaties worden uitgevoerd, zodat je snel weer op weg kunt.
 • Sleepdienst: Als je voertuig niet ter plaatse kan worden gerepareerd, kan een pechhulp verzekering een sleepdienst regelen om je naar een garage te brengen.
 • Vervangend vervoer: Sommige pechhulp verzekeringen bieden ook vervangend vervoer aan, zodat je jouw reis kunt voortzetten terwijl jouw voertuig wordt gerepareerd.
 • Kostenbesparing: Een pechhulp verzekering kan je ook helpen kosten te besparen door de kosten van reparaties, sleepdiensten en vervangend vervoer te dekken.

 

Pechhulp op naam  

Pechhulp op naam betekent dat de persoon die de verzekering afsluit, ongeacht in welke auto hij of zij rijdt, recht heeft op pechhulp. Dit betekent dat als de verzekerde pech krijgt met zijn of haar eigen auto, een huurauto of een geleende auto, de pechhulp verzekering van toepassing is.

Pechhulp op kenteken

Pechhulp op kenteken betekent dat de auto zelf is verzekerd voor pechhulp. Dit betekent dat als de auto pech krijgt, ongeacht wie er op dat moment in rijdt, de pechhulp verzekering van toepassing is.

Typen pechhulp verzekeringen

Je hebt de reguliere pechhulp verzekering die los aangeschaft kan worden bovenop de verplichte autoverzekering. Aan de andere kant heb je de pechhulpverzekering in combinatie met een autoverzekering. Een autoverzekering inclusief pechhulp kan voordeliger uitkomen in de prijs. Het premiebedrag kan lager uitvallen wanneer de autoverzekering in combinatie met de pechhulp bij dezelfde verzekeraar wordt afgesloten. Vergelijk autoverzekering met pechhulp om de beste optie voor jou te kunnen vinden. Daarnaast zorgt deze combinatie ook voor een praktisch voordeel. Zo heb je namelijk maar 1 polis waar je rekening mee moet houden en dit kan de communicatie vergemakkelijken. 

Typen dekking

Basisdekking

Een pechhulpverzekering met basisdekking bestaat bij de meeste verzekeraars uit de volgende punten. Vergoeding voor:

 • Reparatie en hulp ter plaatse van je voertuig;
 • Met uitzondering van ANWB is een pechhulpverzekering kenteken gebonden;
 • Vervangend vervoer. Dit varieert sterk per verzekeraar. Let hierbij goed op de duur van het vervangend vervoer;
 • Hotelservice. Ook deze dekkingsmogelijkheid verschilt per pechhulp verzekeraar. Sommige verzekeraars bieden deze service standaard in het basispakket. Ook het aantal nachten en maximale kosten per nachten variëren. Meer reden om goed te vergelijken.

Aanvullende dekking

Bij een pechhulpverzekering met aanvullende dekking worden naast de vergoedingen uit de basisdekking tevens de volgende punten vergoed:

 • Vervangend vervoer;
 • Hotel service;
 • Aanhanger/ caravan ook verzekerd.
5/5 - (7 stemmen)