Pechhulp Motor

Motorrijden is nog nooit eerder zo populair geweest. Bijna 1,5 miljoen Nederlanders bezitten over een motorrijbewijs en ongeveer de helft van hen beschikt over een eigen motor. Zorgeloos op de motor kunnen rijden is de droom van elke motorliefhebber. Daarom zijn er verschillende motor pechhulp aanbieders die jou snel weer de weg op kunnen helpen wanneer jij onderweg stilstaat.

Navigeer direct naar:

Pechhulp motor afsluiten?

Ben je direct al opzoek naar een pechhulp verzekering voor je motor? Via de tabel hieronder navigeer je snel naar de verschillende aanbieders. Gebruik de ‘bereken premie’ knop en bereken direct jouw premie! Dit kan geheel gratis, vereist geen login en geeft je een accurate schatting!

ANWB Logo
Allianz logo
Blij dat ik rij logo
ANWB Logo
Vanaf: €9,17 P/MVanaf: €5,41 P/MVanaf: €29,95 P/JVanaf: €62,50 P/J
Bereken premieBereken premieBereken premieBereken premie

Persoonsgebonden Motor pechhulp

De verschillende aanbieders die pechhulp bieden voor jouw motor verschillen aanzienlijk in hun diensten. Zo biedt de ANWB bijvoorbeeld persoonsgebonden pechhulp op maximaal twee kentekens. Dit kan interessant zijn als jij naast een motor ook een auto bezit. Zelfs als jij pech ervaart in andermans voertuig heb jij recht op pechhulp indien dit noodzakelijk is. Een ander voordeel is dat je jezelf verzekerd en niet het voertuig. Daardoor stijgt de premie niet door de leeftijd van het voertuig.

Het afsluiten van een persoonsgebonden pechhulp verzekering is verstandig als jij bijna als enige in jouw voertuig rijdt en soms in andermans voertuig. Daarnaast kan je ook beter pechhulp op naam afsluiten wanneer je meerdere voertuigen bezit. Dit is dan meestal een goedkoper alternatief. Meer weten over de goedkope pechhulp pakketten. Bekijk dan onze pagina over de goedkoopste pechhulp.

Kentekengebonden Pechhulp verzekeren

De overige aanbieders van pechhulp voor motoren dekken kentekengebonden. Dit betekent dat de verzekering geldt voor één specifieke motor. Wanneer anderen op deze motor rijden, hebben zij ook recht op pechhulp. Indien jij pech ervaart met de motor van een vriend of vriendin wordt er geen pechhulp verleend.

Het afsluiten van een kentekengebonden pechhulp verzekering is verstandig als jij vrijwel alleen gebruikmaakt van jouw motor en anderen ook vaak jouw motor gebruiken. Op deze manier hoeft niet elke motorbestuurder persoonlijk een pechhulpverzekering af te sluiten.

Dekking woonplaats en vervangend vervoer

De tarieven van de verschillende motor pechhulp verzekeringen lopen erg uiteen. Sommige verzekeraars bieden namelijk meer opties dan anderen. Zo wordt pech in jouw eigen woonplaats niet altijd gedekt door elke verzekeraar. Ook de optie om te kiezen voor een vervangende motor wordt niet altijd aangeboden.

Pechhulp Motor in Nederland of Europa

Blijf jij lekker met jouw motor in Nederland? Check dan de verschillende tarieven en dekkingen van de pechhulp verzekeringen op Pechhulp Nederland. Zorgeloos toeren op jouw motor door heel Europa? Pechhulp Europa biedt weer andere dekkingen en er gelden afwijkende tarieven van pechhulp in Nederland. Pechhulp Europa vergelijken is nu makkelijk gemaakt met de vergelijkingstabel.

Pechhulp Nederland Pechhulp Europa  

Aanvullend Pechhulp verzekeren

Heb jij al een motorverzekering afgesloten? Veel motorverzekeraars bieden namelijk aanvullende dekkingen, waaronder motor pechhulp. Als je nog op zoek bent naar een motorverzekering met aanvullende Pechhulp verzekering kun je op de volgende pagina simpel en snel motorverzekering vergelijken. 

4.8/5 - (19 stemmen)