Goedkoopste pechhulp

De goedkoopste pechhulp op basis van jouw wensen

Pech komt nooit goed uit. Daarom kun je er maar beter verzekerd tegen zijn zodat je snel en zorgeloos je reis weer kunt vervolgen. Je kan jezelf indekken voor alle soorten pech op alle plekken van de wereld, maar hoe waarschijnlijk is dat nou? Kies daarom de goedkoopste pechhulp verzekering o.b.v jouw persoonlijke wensen.

Hieronder vind je alle factoren die ervoor zullen zorgen dat je de meest goedkope pechhulp kunt afsluiten:

Leeftijd auto

Bij de meeste pechhulp verzekeraars neemt de premie geleidelijk toe naar mate je een oudere auto hebt. De stijging per jaar kan verschillen, waardoor je het ene jaar goedkoper uit bent bij de ene, terwijl een overstap het jaar erna naar een andere verzekeraar je veel geld kunt besparen. Om je huidige pechhulp premie te vergelijken ga je naar de pagina pechhulp vergelijken. Enkele verzekeraars, zoals de ANWB bieden een vaste premie, ongeacht het bouwjaar van je auto. Daardoor zijn deze aanbieders aantrekkelijk voor de bezitter met de wat oudere auto.

Pechhulp op naam of kenteken

Ben je de enige gebruiker van de auto of wordt de auto gebruikt door meerdere personen? Er zijn verzekeringen die alleen dekking bieden aan degene die geregistreerd staat voor de verzekering. Andere aanbieders kijken alleen of de auto overeenkomt met het kenteken waarop de verzekering geregistreerd staat. Hierdoor kan de hoogte van de premie verschillen, maar dit betaalt zich uiteindelijk uit in de brede dekking van personen die van de auto gebruik maken.

Pechhulp mét of zonder verzekering woonplaats

Je kunt een pechhulp verzekering afsluiten met dekking in je eigen woonplaats of zonder dekking in je eigen woonplaats. Zonder woonplaats zal de premie goedkoper uitvallen dan een pechhulp verzekering mét woonplaats service. maar een reparatie valt dus niet onder de dekking mocht de pech zich voordoen in je woonplaats. Pechhulp in je woonplaats zou een uitkomst zijn voor de barre wintertijden of wanneer je jouw auto zelden gebruikt.

Kortingen van verzekeraars

Houd je ogen goed open voor kortingen die verzekeraars zo nu en dan aanbieden. Soms gaat dit om een eenmalige jaarlijkse korting, terwijl het ook voor een wat langere tijd kan gelden. 

Goedkoopste pechhulp Pakketten

Kijk ook goed naar de inhoud van de pakketten, zo bevat bijvoorbeeld de pechhulp van Routemobiel als enige dekking voor pech met je auto inclusief aanhangwagen of caravan. Indien je geen camper rijdt of een aanhanger gaat aansluiten aan de auto, is het aan te raden om te kijken naar andere pechhulpverzekeringen. Omdat de dekking niet in andere pakketten zit, valt de premie lager uit en ben je goedkoper af. Andere facetten van de pakketten zijn het aantal aangeboden dagen vervangend vervoer. Denk jij dat je alleen vervoer nodig hebt om thuis te komen, of wil je zo lang mogelijk gebruik maken van vervangend vervoer dan kan dit het verschil maken.

Uit het bovenstaande blijkt dus dat je je pechhulp zo goedkoop mogelijk kunt maken, maar houd altijd in je achterhoofd of de uiteindelijke verzekering wel bij jouw wensen en omstandigheden past. Goedkoop is niet altijd duurkoop. Op de pagina pechhulp vergelijken kun je snel en eenvoudig zien wat de goedkoopste pechhulp verzekering is die het beste bij jouw wensen past.

Pechhulp Nederland Pechhulp Europa

4.9/5 - (15 stemmen)