ANWB introduceert nieuwe Volkswagen Buzz

wegenwacht Volkswagen buzz

De ANWB Wegenwacht heeft de nieuwste toevoeging aan haar vloot bekendgemaakt: de volledig elektrische Volkswagen ID. BUzz. Deze innovatieve wegenwacht bus is een grote stap in de richting van duurzame mobiliteit en biedt uitstekende hulpverlening aan gestrande automobilisten. Met deze nieuwe elektrische bus zet de ANWB opnieuw een belangrijke stap om groener en milieuvriendelijker te worden.

Een groene en efficiënte keuze

De ANWB hecht veel waarde aan het bevorderen van duurzame mobiliteit, en de Wegenwacht neemt hierin zelf al actief deel. Een van de maatregelen die de Wegenwacht neemt, is de elektrificatie van haar wagenpark. Het doel is om in 2025 een vermindering van 25% in CO2-uitstoot te realiseren ten opzichte van 2019. Tegen 2030 streeft de ANWB Wegenwacht zelfs naar een volledig emissievrije vloot.

De keuze voor de Volkswagen ID. BUzz als nieuwe wegenwacht bus is gebaseerd op de groene en efficiënte eigenschappen van deze elektrische auto. Bij de inrichting van dit wegenwachtvoertuig is er gekozen voor lichtgewicht materialen om een optimale balans te vinden tussen laadvermogen, handige indeling en een uitgebreide set gereedschap. De ID. Buzz is uitgerust met een universeel reservewiel, meerdere accu’s en een starthulpinstallatie om lege accu’s van gestrande auto’s op te laden. Bovendien bevat het voertuig een EHBO-koffer, aangezien de wegenwachters ook zijn opgeleid om eerste hulp te verlenen.De verwachte actieradius bedraagt circa 250 km. Indien nodig kan er achter het voertuig een mobiele lader worden meegenomen, waarmee gestrande elektrische auto’s ter plaatse kunnen worden opgeladen.

 Uitbreiding van laadpunten bij de Wegenwacht

Met de toenemende aanwezigheid van elektrische auto’s bij de Wegenwacht wordt ook de laadinfrastructuur slimmer en uitgebreider gemaakt. Dit jaar zullen er 150 extra laadpunten worden geïnstalleerd. De centrale locaties van de Wegenwacht in Amsterdam, Den Haag-Ypenburg en Utrecht krijgen als eerste de beschikking over 75 van deze laadpunten.

Zorg voor een goede pechhulpverzekering

Het is belangrijk om een pechhulp verzekering te hebben, zodat je je geen zorgen hoeft te maken als je met pech langs de weg staat. Je wilt niet vast komen te zitten zonder de juiste hulp. Klik hier om naar de website van de ANWB te gaan en een pechhulpverzekering af te sluiten. Ben je op zoek naar een pechhulpverzekering maar weet je niet welke het beste bij jou past? Dan kan het verstandig zijn om de opties met elkaar te vergelijken.  Met behulp van onze vergelijkingstabellen vind je snel en eenvoudig de pechhulpverzekering die het beste bij jouw behoeften past. Ga naar onze pagina pechhulp vergelijken en start direct!

Beoordeel deze pagina