De ANWB onderweg app is vernieuwd

anwb app logo voor pechhulp

De ANWB lanceert een vernieuwde versie van de ANWB onderweg app. Namelijk versie 4.1. De makers van de app leggen de focus op brandstof tanken met als doel een duidelijk overzicht te creëren voor de consumenten. 

De ANWB onderweg app

Tankstations verschillen vaak van prijzen. Daarom is het handig als je in een oogopslag kunt zien waar je het goedkoopste kan tanken. ANWB heeft hieraan gedacht en presenteert de consument de alles in-1-app. Deze app voorziet de consument van essentiële informatie die je onderweg nodig zou kunnen hebben. De app helpt je met actuele verkeersinformatie, het plannen van een route, parkeertarieven, parkeergeld betalen, actuele benzineprijzen en laat parkeerplaatsen in de buurt zien. Maar vandaag focussen we ons op het geoptimaliseerde tabblad ”Tank & laad”. Dit vernieuwde tabblad in de app maakt het mogelijk om alle tankstations, laadpalen en snelladers in de buurt op één kaart te zien.

Overzichtelijk

Het navigeren door de app is vrij simpel de consument krijgt meteen te zien waar het mogelijk is om het goedkoop te tanken. Het enige wat je hoeft te doen is op het gewenste tankstation te klikken en je krijgt meteen de meest actuele prijzen te zien. Met de filters in de app is het mogelijk om te bepalen wat je op de kaart ziet. Je kunt bijvoorbeeld er voor kiezen om alleen de snelladers aan te zetten of een brandstofkeuze aan te geven. Volgens de BNN/VARA scoort de ANWB onderweg app 100% als het gaat om actuele brandstofprijzen. Het tank & laad tabblad is alleen beschikbaar voor in Nederland en is dus nog niet te gebruiken in het buitenland.

ANWB app Optimalisatie

ANWB is nog wel  druk bezig met het optimaliseren van de app, zo zal de ANWB in de toekomst informatie over de laadpalen uitbreiden met de beschikbaarheid van de prijzen. ANWB investeert flink in elektrisch rijden de organisatie komt met een eigen ledenpas. Zo maken ze het ook mogelijk om een eigen laadpaal te bestellen voor thuis.

Verouderde versie 

In de verouderde versie van de app waren de prijzen en tankstations nog twee aparte kaarten weergegeven. In deze versie werd er door middel van de kleuren (groen, oranje of rood) het prijspeil van de tankstations weergegeven. Je moest toen nog per locatie op de tankstations tikken om de exacte prijs te kunnen zien. Gelukkig is daar verandering aan gebracht en heeft de ANWB het mogelijk gemaakt om tankstations ook te zoeken op andere locaties, zoals je bestemming.

Het melden van pech onderweg

Voor het melden van pech maakt de ANWB het mogelijk om 3 apps te gebruiken: ANWB onderweg, Wegenwacht of vakantiehulp. Mocht je de update van de ANWB app nog niet hebben, dan zou je de app opnieuw kunnen installeren om gebruik te maken van de nieuwste versie.

Download hier de ANWB app

ANWB app Apple  ANWB app Android

Verzekering

Niets is zo vervelend als pech onderweg hebben en niet meer verder te kunnen rijden. Door een Pechhulp verzekering af te sluiten hoef je geen zorgen te maken over de reparatie van je auto, waar je ook bent in Nederland. Wil je naast de ANWB app er zeker van zijn dat je snel geholpen wordt tijdens autopech? Kijk op de pagina Pechhulp vergelijken om de beste Pechhulp verzekering af te sluiten. Hier vergelijk je onder meer de pechhulpverzekering van de ANWB met diverse andere aanbieders.

4.7/5 - (3 stemmen)