Koudere maanden verhogen kans op accuproblemen

Pechhulp auto

De maanden beginnen kouder te worden en we gaan weer richting de winter. Een logisch gevolg hiervan is dat meer mensen te maken zullen krijgen met accuproblemen en het opstarten van de auto. Door een pechhulpverzekering af te sluiten ontvang je hulp bij pech onderweg.

Accuproblemen voorkomen

Als het buiten koud is wil je dat je auto soepel opstart. Gelukkig zijn er een aantal maatregelen te nemen om accu – en opstart problemen te voorkomen:

  • Laat de accu bij de garage controleren voordat de winter begint

Een accu gaat een aantal jaar mee. Wanneer het einde van de technische levensduur van de accu bereikt is, moet deze vervangen worden. Met een pechhulpverzekering is hulp snel ter plaatse om de accu te vervangen.

  • Beperk het aantal keren dat een klein stukje met de auto gereden wordt

Een accu heeft tijd nodig om tijdens het rijden op te laden. Als je vaak kleine stukjes rijdt, kan de accu niet volledig opladen en raakt deze steeds leger.

  • Zorg dat je altijd een set startkabels in de auto hebt liggen om zelf starthulp te geven wanneer je auto niet opstart.

Pechhulpverzekering vergelijken

Ondanks bovenstaande maatregelen is pech onderweg nooit helemaal te voorkomen. Verzeker je daarom tegen de kosten van pech onderweg met een pechhulpverzekering. De premies en voorwaarden van een pechhulp verzekering verschillen per verzekeringsmaatschappij. In de overzichtelijke vergelijkingstabellen kun je pechhulp vergelijken.

3.7/5 - (7 stemmen)