Meest voorkomende gevallen van pechhulp

Pech onderweg? Je bent niet de enige. Je hoeft niet na te denken over welke pechgevallen het meest voorkomen: accu- en startproblemen spannen al jaren de kroon… Benieuwd naar de rest van het lijstje? Lees dan gerust even verder!

Pechhulp 
2. Bandenproblemen. Vaak zijn hiervoor drie oorzaken te benoemen: je rijdt te snel, je autobanden zijn overbelast of je hebt een te hoge of lage bandenspanning.
3. Kapotte dynamo. Indien de dynamo geen stroom meer levert of de accu niet meer laadt, heeft dat meestal twee oorzaken: de V-snaar staat misschien te slap of is gebroken. Aan alles komt een eind: zo ook aan een werkende dynamo. Onderdelen erin kunnen ook defect zijn.
4. Elektrische storingen. Het kan liggen aan een defecte bobine of EGR-klep, storing met CAN-bus of luchtmassameter (LMM).
5. Deur op slot. Je autodeur gaat op slot. En dat terwijl je sleutels nog in je auto liggen. In dit geval bel je de pechhulp of je haalt je reservesleutels. Wij hopen dat je die nog hebt…
6. Kapotte startmotor. Misschien start je motor niet (goed) of hapert ie. Krijgt je motor genoeg stroom? Wellicht is je accu het probleem. Ook kunnen er andere oorzaken zijn.
7. Brandstof getankt i.p.v. diesel of andersom. Heel handig. Gebeurd is gebeurd, met het middelpunt worden van de spot zal het ook wel meevallen.
8. Defecte autolampen. Meestal brandt het gloeilampje door.
9. Problemen met kabels en leidingen. Waarschijnlijk is een steenmarter je motorruimte ingekropen om te knagen aan alle autokabels.
10. Kapotte brandstofpomp.

Wil je, na het zien van dit lijstje, een pechhulpverzekering vergelijken? Doe dat dan nu bij Pechhulpvergelijker.

Meest voorkomende gevallen van pechhulp
3.8 (76.47%)
17 beoordeling(en)
  • Zijn je vragen over pechhulpverzekeringen nog niet beantwoord?