Minder pechhulp door minder verkeer

Pechhulp ANWB Wegenwacht

In de maand maart werden een aantal strenge coronamaatregelen doorgevoerd. Het gevolg hiervan was zoals verwacht; minder verkeer op de weg en dit resulteerde dus (tijdelijk) in minder pechhulp gevallen.

Drukte verkeer neemt af door Coronavirus

De grootste daling in het verkeer op de weg was te zien nadat de coronamaatregelen werden bekend gemaakt door onze minister-president halverwege in maart. Zo bleek uit onderzoek van de ANWB dat het aantal voertuigen op 16 maart met een forse 65 procent afnam ten opzichte van de week ervoor. Dit is het gevolg van steeds meer thuiswerkende Nederlanders die niet meer genoodzaakt zijn om naar hun werk te rijden.

Deze trend zette zich niet alleen voort in Nederland, zo werden de autowegen in België ook een stuk rustiger. Het aantal voertuigen op de weg nam op 16 maart af met 20 procent. Een week later nam dit nog eens af met 65 procent. Tevens daalden de files enorm. Voor de crisis stond er tijdens de ochtendspits 315 kilometer lang een file in heel België. De filelengte in het land was één week later afgenomen tot 18 kilometer. Dankzij het Coronavirus zijn de files in zeer korte periode verdampt.

Meer pechhulp gevallen in Nederland 

Minder auto’s op de weg betekent ook minder auto’s langs de weg. In Nederland ging dit inderdaad op voor de maanden maart en april, maar het autoverkeer is langzamerhand weer aan het terugkrabbelen naar oud niveau. We rijden namelijk bijna evenveel kilometers als voor de Coronacrisis, alleen meer gespreid over de dag. Zo lijkt het enigszins ‘rustig’ op de weg, terwijl in werkelijkheid hetzelfde aantal voertuigen per dag rijden op Nederlandse wegen als begin dit jaar, voor de pandemie. De pechhulp gevallen stijgen ook mee met de groei van verkeer. Minder auto’s op de weg, in eerdere maanden, zorgden voor een daling van pechhulp gevallen. Dit bleek echter een tijdelijke daling van pechhulp gevallen. En dat is af te lezen aan de cijfers uit een verkeersonderzoek van de ANWB. Zij zitten deze zomer namelijk al óver het aantal pechhulp ongevallen van vorig jaar.

Minder pechhulp gevallen in het buitenland

Veel Nederlanders gingen in plaats van vakantie in het buitenland voor een vakantie in eigen land.  De buitenlandse pechhulp is daarom dus sterk afgenomen met 40 procent. Dit weerspiegeld duidelijk het vakantiegedrag van Nederlanders tijdens deze crisis. Vanwege Corona hebben veel landen hun grenzen gesloten en uit angst om in het buitenland vast te zitten denken Nederlanders twee keer na voordat ze vertrekken. Verwacht wordt wel dat een klein gedeelte dat in de zomervakantie nog niet op vakantie is geweest, nu eerder met de auto zal gaan en dit misschien dit jaar alsnog zal doen. Ben jij nog van plan om op vakantie te gaan naar het buitenland? Sluit dan een passende pechhulp verzekering af. Vergelijk alle Europese pechhulp verzekeringen op onze  pechhulp Europa vergelijkingstabel.

Regel uw pechhulp voor als u nog vertrekt

Ben je nog van plan om met de auto op vakantie te gaan? Het is enorm van belang om vooraf de juiste en voordelige pechhulp verzekering af te sluiten, vergelijk daarom alle verzekeringen met onze pechhulp vergelijker. Gebruik onze overzichtelijke tabellen zodat je, als je wel of niet gaat, altijd de goedkoopste pechhulp verzekering hebt die bij jouw past!

 

5/5 - (1 stemmen)