Minimaliseer de kans op autopech met deze 10 tips!

gevarendriehoek, pechhulp

Pech zit in een klein hoekje, net als een ongeluk. Met deze 10 minimaliseer je de kans op pech:

  1. Je auto heeft een instructieboekje. In dat boekje kun je adviezen en tips vinden, zodat jij zuiniger gaat rijden. Het gaat om kleine aanpassingen, zoals het vervangen van je lampjes.
  2. Een auto presteert veelal uitstekend bij 90 km/uur. Probeer dat tempo zoveel mogelijk aan te houden.
  3. Check maandelijks je oliepeil, bij voorkeur als de motor koud is. Trek de peilstok uit de motor, maak ‘m schoon en plaats deze terug. Haal vervolgens de stok eruit om de stand te bekijken. Twijfel je aan de juistheid? Doe het dan nogmaals.
  4. Een peilstok heeft aan de boven- en onderkant een markering. De stand hoort in het midden te staan. Als de oliestand daar niet staat, vul je deze aan. Zorg altijd voor een goede motorolie stand. Hiermee verklein je de kans op haperingen van de motor.
  5. In de wintermaanden vriezen de autodeuren dicht door de kou. Al een tijdje voordat deze koude periode begint, kun je het beste de rubbers van de autodeuren insmeren met een middel dat vriezen tegengaat.
  6. Kijk elke maand je bandenspanning even na. Je bespaart zo brandstof en je vermijdt een fiks kostenplaatje door slijtages.
  7. Controleer om de paar dagen of je verlichting en richtingaanwijzers goed werken.
  8. Check de koelvloeistof nooit wanneer de motor nog warm is. Je kunt anders brandwonden krijgen.
  9. Houd je remvloeistof in de gaten.
  10. Maak de reservoirs van de vloeistoffen regelmatig goed schoon. Ze worden namelijk snel vies en daardoor onleesbaar.

Ondanks deze 10 tips is autopech nooit helemaal uitgesloten. Met een pechhulp verzekering wordt je snel bijgestaan en direct geholpen. Daarnaast houd je grip op je kosten. Om te weten wat er gedekt wordt en welke premies worden gehanteerd kun je gebruik maken van onze vergelijkingstabellen. Op de volgende pagina kun je pechhulp vergelijken.

2/5 - (4 stemmen)