Op vakantie: pechhulpverzekering nodig of niet?

autopech op vakantie

Heb je al vakantieplannen gemaakt? Naar verwachting is Nederland dit jaar het populairste vakantieland. Bij het boeken van een vakantie houden veel Nederlanders nog steeds rekening met corona. Uit onderzoek van de ANWB blijkt dat de meeste Nederlanders deze zomer van plan zijn een vakantie dichtbij huis te boeken en in Nederland of Europa te blijven. Maar is het dan wel handig om een pechhulpverzekering af te sluiten?

Pechhulpverzekering 

Is het handig om een pechhulpverzekering af te sluiten als je op vakantie gaat in Nederland of Europa? Het antwoord op deze vraag is ‘ja’. Hieronder geven wij uitleg waarom dit verstandig is. Ondanks dat je op vakantie gaat in eigen land wil je wel zorgeloos op vakantie gaan. Met pechhulp ben je vanzelfsprekend verzekerd van hulp bij autopech in Nederland. Mocht je pech krijgen tijdens je vakantie in Nederland, wordt je voertuig op locatie kosteloos gerepareerd. Ga je met de auto of motor op vakantie in een Europees land, dan is pechhulp Europa geschikt als pechhulpverzekering. Mocht je langs de kant komen te staan met pech is het lastig uit te leggen in een andere taal wat er aan de hand is. Met een pechhulpverzekering voor Europa Inclusief Europese dekking word je bij pech in het Nederlands geholpen en wordt je voertuig  gerepareerd of krijg je direct vervangend vervoer.

Drie veelgestelde vragen 

  • Wat kost een pechhulpverzekering?

Wat een pechhulpverzekering kost is afhankelijk van verschillende factoren. Je kan kiezen voor een pechhulpverzekering in Nederland of Europa. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een pechulpverzekering met autoverzekering.  Logischerwijs is het premiebedrag van pechhulp Nederland een stuk lager dan bij de volledige Europese Dekking. Daarnaast maken we onderscheid tussen een basis en compleet dekking. Verzekeraars maken onderscheid tussen pechhulp inclusief woonplaats en pechhulp exclusief woonplaats. Voor pechhulpverzekeringen inclusief woonplaatsservice wordt door de meeste verzekeraars een hogere premie gevraagd. Met onze handige vergelijkingstabel kun je de beste pechhulp verzekeringen vergelijken met dekking binnen Nederland. Hierdoor kun je objectief vergelijken en betaal je nooit te veel voor overbodige Europese dekking.

  • Is het zinvol om voor een vakantie in Nederland een pechhulpverzekering af te sluiten?

Jazeker, ook op vakantie in eigen land loop je het risico op pech onderweg. Mocht er onverhoopt iets gebeuren is het heel vervelend als je de vakantie niet voort kunt zetten. Met de pechhulpverzekering in Nederland ben je verzekerd van een vervangend voertuig, mits je eigen voertuig niet binnen 24 uur gemaakt kan worden. Zo kan je dan alsnog genieten van een welverdiende vakantie in eigen land.

  • Kan ik een tijdelijke pechhulpverzekering afsluiten? 

Het is soms mogelijk om via de reisverzekering ook pechhulp af te sluiten. Dit wordt vaak automobilistenhulp genoemd. Het verschilt per verzekeraar of er ook vervangend vervoer en verblijf wordt meeverzekerd. Een reisverzekering met pechhulp dekt doorgaans alleen in Europa. Hier kun je een kortlopende reisverzekering met pechhulp vergelijken.

Wil je met een gerust gevoel op vakantie in Nederland of Europa? Neem dan een kijkje op Pechhulp vergelijken. Via onze vergelijkingstabel kun je de beste pechhulp verzekering afsluiten die past bij jouw persoonlijke situatie.

Beoordeel deze pagina