Pechhulp in Duitsland en Frankrijk meest voorkomend

Pechhulp buitenland

Het aantal Nederlanders dat met de auto op vakantie gaat, blijft stijgen. Uit jaarlijks onderzoek van Stena Line blijkt dat nog altijd vier op de tien Nederlanders met de auto op vakantie gaan. Duitsland, België en Frankrijk zijn de drie populairste bestemmingen. In veel gevallen verloopt de reis, afgezien van files, vaak vlekkeloos. Helaas ontstaan er ieder jaar weer situaties waarbij pechhulp onvermijdelijk is. Autopech of ongevallen in het buitenland zijn nog altijd geen bijzonderheden.

Uit onderzoek van SOS International blijkt dat de meeste gevallen van pechhulp ontstaan in Frankrijk en Duitsland. Opvallend hierbij is dat de meeste schadegevallen ontstaan in Duitsland en dat auto- en/of motorpech het vaakst in Frankrijk voorkomt.

Veelvoorkomende aanleiding voor pechhulp

De meeste oorzaken van autopech zijn hieronder opgesomd.

  • Motorische problemen
  • Probleem met de accu
  • Startproblemen
  • Lekke band.

 Tips bij vakantie met de auto

Auto keuren

Net zoals bij meerdere activiteiten is voorbereiding van groot belang. Dit geldt uiteraard ook voor een autovakantie. Laat je auto dus altijd vooraf controleren of laat een ‘’grote beurt’’ uitvoeren bij de dealer of garage.

Reservewiel

Hoe veilig je ook rijdt, een lekke band blijft een pechgeval dat iedereen kan overkomen. Een stuk staal op de weg is praktisch gezien onzichtbaar en is vaak de boosdoener van een lekke band. Ga voorbereid de weg op en zorg er in ieder geval voor dat je een reservewiel meeneemt.

Europese Pechhulpverzekering

Mocht er toch iets gebeuren? Dan kan een pechhulpverzekering hulp bieden bij pech in het buitenland. Kostentechnisch kan een pechhulpverzekering lonen. Daarnaast is de service die alle Nederlandse verzekeraars bieden snel en eenvoudig. Pech in het buitenland is al erg genoeg. In een andere taal moeten uitleggen dat je langs de weg met pech staat is natuurlijk ook niet ideaal. Om de juiste pechhulp verzekering in Europa te vinden kun je gebruikmaken van onze handige vergelijkingstabellen. Op de pagina pechhulp Europa vergelijk je de beste aanbieders, geheel gespecificeerd op het bouwjaar van je auto.

4.3/5 - (11 stemmen)