Heb ik recht op pechhulp als ik in iemand anders zijn auto rij ?

Heb ik recht op opechhulp als ik in iemand anders zijn auto rij ?

Voor het recht op pechhulp hanteren verzekeraars verschillende services. ANWB heeft de persoonsgebonden pechhulp. Allianz heeft de kenteken pechhulp en Blijdatikrij.nl de gezinspechhulp. De verschillen in pechhulp en dekking komen met verschillende premies en voorwaarden. Op deze pagina worden deze verschillen duidelijk gemaakt en uitgelegd. Pechhulp heeft veel voordelen, door alle mogelijkheden te weten kan je zonder zorgen autorijden.

Persoonsgebonden pechhulp

Er zijn twee manieren hoe een verzekeraar pechhulp kan bieden. De eerste is ANWB persoonsgebonden pechhulp. Met de persoonsgebonden pechhulp maakt het niet uit in welke auto je rijdt. De pechhulpverzekering is gebonden aan jouw naam. In iedere auto die rijdt kun je dus gebruik maken van je wegenwacht abonnement. Het nadeel dat dit met zich meebrengt is dat anderen die jouw auto mogen lenen en er in rijden geen recht hebben op deze pechhulp. Je kan dus met verschillende eigen voertuigen een beroep doen op deze service. Dit geldt voor maximaal 2 kentekens per jaar.

Kenteken pechhulp

Bij pechhulp op basis van het kenteken maakt het niet uit wie er in jouw auto rijdt.  In dit geval is dus de auto verzekerd voor pechhulp en niet de persoon. Als de auto veel uitgeleend wordt en je geen zorgen wil maken over eventuele pech wordt deze optie wellicht interessanter. Verzekeraar Allianz biedt een dergelijke pechhulp verzekering op kenteken aan.

Gezinsdekking

Naast de dekking op de auto of persoon is er ook gezinsdekking. Gezinsdekking is iets dat in het buitenland wel vaker voorkomt. Het maakt bij gezinsdekking niet uit met welk voertuig er gereden wordt. Ook als het om een fiets gaat. Het gaat dan vooral om de zekerheid van het hele gezin, vaak in meer afgelegen plekken. Ook als er weinig mogelijkheid is om elkaar te helpen is het veiligheidsgevoel erg fijn. Het nadeel kan zijn dat er wel een eigen bijdrage van €60,- is voor elke pech oproep binnen Nederland.

Welke pechhulp past bij mij ?

Persoonsgebonden pechhulp

Persoonsgebonden pechhulp is voornamelijk verstandig als je in verschillende auto’s rijdt en je het liefst één pechhulp verzekering hebt voor verschillende eigen voertuigen.

Kenteken pechhulp

Kenteken pechhulp is pechhulp gebonden aan de auto. Als iemand anders in de auto rijdt of deze gedeeld wordt met verschillende personen is de kenteken pechhulp voordelig. Zo hoeft iedereen apart niet een verzekering af te sluiten voor hetzelfde voertuig.

Gezinsdekking

Gezinsdekking heeft als grootste voordeel dat je hele gezin verzekerd is voor pechhulp. Het maakt dan ook niet uit met welk voertuig je pech hebt. Wel geldt er een €60,- eigen bijdrage voor de oproep. Als er dus echt hulp nodig is zijn alle leden van het gezin gezamenlijk verzekerd.

Maak je geen zorgen meer over pech onderweg en ga naar de volgende site voor pechhulp vergelijken 

5/5 - (5 stemmen)